Abbygail

Dance with me. Move me.

26 oktober

Publicerad 2012-10-26 21:51:16 i

Vad gör det om jag kommer leva på 750kr resten av månaden och hela november när man har kärlek? 
Hellre rik på kärlek och livet än rik på sedlar och mynt! 

23 oktober

Publicerad 2012-10-23 15:10:15 i Allmänt,

idag har jag och Anna fått vårt första vaccin mot tyfoidfebern! Ojojoj, nu är det inte länge till! Vi ska bara göra tusen uppgifter innan! Men jag glömmer det lite och åker stället till Lund för att umgås med min fina kusin och hennes flickvän. Kanske blir det film och sushi eller också bara häng och kaffe och prat om Sri Lanka, J.lo, Torka aldrig tårar utan handskar och lite världsekonomi på det!

Hej tisdag!

22 oktober

Publicerad 2012-10-22 16:22:46 i Allmänt,

                                                                                                                                                                                                                
 
 
Helgens och dagens bilder!
Helgen som bl.a. bestod av jobb - där jag och mina fina tanter och gubbar bakade, pussalde, sjöng gamla psalmer, pratade väder och grubblade över livet! Blev förresten kallad för Lennart med (det gjorde min kväll)!
Och så får jag aldrig nog av dessa fina hemmakvällar med underbara vänner och vin!
Att bli bjuden på middag och bara spela spel är ju heller aldrig fel på en lördag! Och att lyssna på min fina mamma sjunga i kyrans kör dagen efter fick mig nästan till att börja gråta. Så vackert det var!
 
Och så dessa egentider med natur, hundar och musiken - kände mig så varm inombords när jag stannade och blickade över dessa öppna fält täckta av varma och så vackra färger - vad mer kan man begära här i livet egentligen? Jag beundras så! Härligt att vara uppfylld av en sådan kärlek och tacksamhet över livet - det är verkligen mer än bara känslor..
 
Känner mig så bortskämd av livet! 
 
 
 
 

16 oktober

Publicerad 2012-10-17 20:41:59 i

himla, himla bra dag! ÅH! Fick höra en fiiin nyhet som fick mig att fälla en liten tår. Plus att vi hade en väldigt mysig födelsedagsfika för Anna. Och vädret var så fint och jag har så himla, himla fina kamrater! Älskar min klass, fina och duktiga tjejer och killar - vi kommer vara bra syrror hörni!
Kvällen avslutade sedan i Björns famn och med 2 avsnitt av Torka aldrig tårar utan handskar - SEVÄRD! 
 
 
 
 
 

17 oktober

Publicerad 2012-10-17 20:33:24 i

 
 
 
 
 
Matig havrescones med morötter, tomatpuré och pressad vitlök.
Och fruktsallad med coccos och hasselnötter! 
Trots en febrig Björn så har dagen varit bra! Har hunnit läsa lite om omv. teoretikern Virginia Henderson - en mycket klok kvinna vars teori baseradas bl.a. på en individanpassad vård och omvårdnadens betydelse inom sjukvården. 
 

15 oktober

Publicerad 2012-10-15 15:27:00 i Allmänt,

 
idag fyller min älskade mamma år! Och jag ska hem och äta go mamma mat som bara mamma kan laga. Låt mig berätta lite kort om min underbara mor. Hon är en sådan person som kan lysa upp ett rum genom hennes varma och vackra leende. Hon är en sådan person som verkligen bryr sig, den som alltid förstår och alltid förlåter. Hon är en person man vill vara nära och lära känna. Hon är den man skrattar och gråter med. Hon är en stark, klok kvinna som står upp för sig själv och sätter sina barn främst. Hon är min underbara mamma och den kvinna jag hoppas och strävar efter att en dag får efterlikna. Grattis älskade mor!

13 oktober

Publicerad 2012-10-13 19:53:00 i Allmänt,

 
jodå! Jag överlevde ridningen och det var så himla roligt! Kommer antagligen bli regelbundet nu - är nämligen helt såld! Det var så fint att vara med F o J också! Kul att umgås och bara vara utanför skolan, och vädret var ju kanon! Älskar hennes gård, allting var så vackert och vi mådde så bra av allt, av varandra..
Senare var jag med Anna i hennes mysiga lya och där åt vi scones och bokade vår resa till Sri Lanka!!! ÅHHHHHHHHHH!!!! Kan fortfarande inte riktigt förstå att vi ska åka! Kommer bli så bra!!
Vi kommer ha blogg när vi är där nere för dem som vill följa vår resa och allt vad det innebär!

Känner mig så tacksam för så mycket i livet, njuter varenda sekund - av allt, vänner, familj, kärlek, rent vatten, hösten, Sri Lanka, skolan, min utbildning, fina klasskamrater, den kyliga klara luften, vackra Sverige! Tack, Tack, Tack kära Fader. Vad har jag gjort för att förtjäna allt det här fina? Låt mig leva mitt liv som en lovsång - leva i ditt leende, i det vackra, så länge jag andas ska jag dansa, dansa för livet!
 

10 oktober

Publicerad 2012-10-10 10:37:32 i Allmänt,

idag står ridning på schemat och jag är supertaggad och lite rädd samtidigt.. Sedan ska jag och mina fina vänner äta taccos och bara ha det mysigt på gården! Gå skogspromander och rida lite till!

Men först läsa lite JF och äta sushi med min fina kusin här i Lund!

Superbra onsdag alltså!

9 oktober

Publicerad 2012-10-09 22:20:00 i Allmänt,

Känner mig så inspirerad - just nu av Jon Foreman, sångaren av mitt favoritband Switchfoot. Läser och blir lycklig av hans blogg med så beundransvärda och ödmjuka ord om livet - hoppet, lyckan, glädje och nåd.
Att kunna se, känna, lyssna och uppskatta det vackra och det enkla här i livet. Att lyckan inte finns i pengar och att livet bör vara en dans stället för en kamp. Jag beundrar männsikor som JF som anser att i misslyckandet finner man till slut lyckan och strävan, strävan efter en förändring. Han är tacksam över hans misslyckanden för det är då han upptäcker hans mänsklighet, hur skört livet egentligen är och så mycket som vi tar förgivet som t.ex att kunna andas. Ja, att bara kunna andas..
 
I världen idag är det så lätt att fastna och gå vilse i det materiella/tekniska världen. Man blir lätt blind och upptagen av saker som egentligen inte har något värde. Man förlorar omedvetet en bit av sig själv och till slut kanske till och med sin själ. Jag själv har många gånger hamnat där..Frågan är varför man fortsätter äta även fast man är mätt? Varför sträva att vilja ha mer när man redan har allt? Vi har hela världen till vårt förfogande och hela mänskligheten - varandra att dela den med. Vad mer kan man egentligen behöva? 
 
(Många gånger undrar jag varför ens pengar blev tillverkad från första början. Undrar hur världen hade sett ut idag utan pengar..
Peter som är duktig på att bygga hus hade hjälpt Jakob att bygga och Jakob kan odla så han kan ju hjälpa Peter att odla osv. eller? Antagligen hade inte detta funkat idag för att idag är vi så ivriga. Ivriga efter mer, egentligen mer än vad någon annan någonsin skulle kunna ge..) 
 
 
Nog om världens bekymmer! Här är länken till JF blogg: www.huffingtonpost.com/jon-foreman 
avslutar med en citat från en av Switchfoots låtar "Gone" 
Where's your treasure? Where's your hope? If you get the world and lose your soul? 

1 oktober

Publicerad 2012-10-01 13:36:29 i Allmänt,

min helg har mestadels bestått av två helt underbara barn, lejonkungen, törnrosa, fia med knuff, beundran av den vackra höst och lite tentaplugg! Det har varit en fantastisk rolig helg! Hann till och med träffa min fina vän Sanna - hon åker till Thailand snart, i en hel månad stannar hon där och sen kommer hon o hälsar på mig o Anna i Sri Lanka! SRI LANKA - javisst! :D Blev ingen Afrika denna gång men utlands praktik i Sri Lanka är lika spännande! Det pirrar i magen så fort jag tänker på det! 3 hela månader ska vi vara där och det känns awesome! Längtar att få möta andra människor och annan kultur. I januari åker vi och förhoppningsvis bokar vi våra biljetter nu i veckan! ÅH! Känner mig så himla tacksam över ALLT som händer i mitt liv just nu. Mår så otroligt bra och är så nöjd med allt! Har himla bra vänner, familj o pojkvän!

Tack, Tack käre Far!

Om

Min profilbild

Abby

are we human? or are we dancers?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela